Livets beste tur- og ferieopplevelser

Vi, med tusener av andre, mener båtlivet er en aktivitet som kombinerer mye av det beste man kan oppleve. En båttur er for mange som en liten eventyr-reise der man ser nye steder, oppdager flott skjærgård, møter utfordringer underveis, opplever sommerens idyll på sitt beste, man får en helt spesiell tid med venner og familie, samarbeider om å nå et mål og tilfredsstillelse over å mestre båten og elementene. Og båtlivet gir minner man kan ta med seg resten av livet.

Forutsetninger
For at båtlivet skal bli en positiv opplevelse for alle om bord er det viktig at minst èn av dem som er om bord har god greie på hva han/hun driver med. Det er også en fordel om det er flere om bord som kan hådtere båten og er kjent med sjømannskap og navigasjon. Stikkord for en vellykket og trivelig båttur er: kunnskap, trygghet og vennlighet. Mangler man tryggheten som kommer av kunnskap og erfaring blir man fort litt stresset, og dette igjen kan påvirke humøret og kommunikasjonen.

Om opplæring
Hvis du ikke har prøvd båtlivet tidligere anbefaler vi deg å starte med et båtførerkurs, og deretter bli med noen på tur noen ganger før du legger utpå på egenhånd. Et praktisk seilkurs gir deg muligheten til å lære praktisk sjømannskap. Ellers er det mye å hente fra en båttur med en hvilken som helst erfaren sjømann.